Toto je šestý měsíc v řadě, kdy se kraj potýká s masivní epidemií. To znamená, že jde o nejdelší ohnisko zaznamenané ve Spojených státech od doby, kdy byly spalničky v roce 2000 prohlášeny za eliminované. V době tohoto článku bylo v kraji hlášeno 153 případů od prvního vyhlášení ohniska v říjnu.

Mluvčí Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) uvedl v e-mailu pro CNN toto prohlášení: „Státní právo dává ministerstvu zdravotnictví pravomoc široce zavádět kontrolní opatření v reakci na propuknutí nákazy.

Nový zákaz bude uplatňován stejným způsobem jako všechny ostatní zákony.

CNN poznamenala, že pokud se během vyšetřování toho, jak se nový jedinec dostane k odhalení, zjistí, že někdo neočkovaný byl po zákazu na veřejném místě, úředníci odkážou tuto osobu na okresního státního zástupce.

Pokud jde o to, co je klasifikováno jako „veřejný prostor“, představitelé okresu uvádějí, že je to „jakýkoli prostor, kde se hodlá shromáždit 10 nebo více lidí“.

To znamená, že kostely, nákupní centra, obchody, parky, hřiště a dokonce i školy jsou nyní pro neočkované děti mladší 18 let zakázány. Toto nařízení se nevztahuje na děti, které zahájily očkování, ale ještě nejsou plně očkovány proti spalničkám. kvůli jejich věku.

Zdroj:jesusdaily.com