postup:

Měkké máslo, margarín a cukr vyšlehejte do pěny. Bez přerušení šlehání nejdříve přidejte jeden žloutek po druhém a pak vejce. Šlehejte ještě několik minut. Smíchejte mouku, škrob a přidejte do vaječné hmoty. Důkladně promíchejte při nejnižší rychlosti. Těsto rovnoměrně navrstvěte na pečení o rozměrech 20 x 30 cm, který je na spodní straně vyložený papírem na pečení. Těsto je dost tuhé, takže je nejlepší udělat to špachtlí.

Vložte do trouby předehřáté na 175 ° C na přibližně 25 minut a pečte, dokud nebude mít světlo-zlatou barvu (test párátkem)

Jablečná vrstva:

Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přeneste do hrnce, přidejte máslo a duste na mírném ohni 3-4 minuty. Přidejte pudinkový prášek a důkladně promíchejte. Vařte asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout a potom navrstvěte na těsto.

Krém Stracciatella:

Nalijte želatinu do studené vody a nechte ji nabobtnat, potom zahříváním rozpustíme. Mascarpone vyšlehejte s práškovým cukrem a jogurtem, přidáme i vyšlehanou smetanu. Za stálého míchání přidáme želatinu. Nakonec přidejte čokoládové vločky a tentokrát znovu promíchejte už jen ručně, špachtlí.

Hotovou hmotu navrstvěte na ztuhlou jablečnou hmotu. Vložte ztuhnout do lednice a před podáváním nalijte na vrch citrónovou želatinu.

Zdroj:https://ala-piecze.blogspot.com/2019/02/ciasto-jabecznik-stracciatella.html