Z narození dívčích dvojčat měli ohromnou radost, náhle si je však lékař vzal stranou, aby si s nimi pohovořil. A poté, co vyřkl již zmíněné “je mi to líto”, se příběh začal obracet k horšímu. Obě holčičky totiž trpěli Downovým syndromem.

Rodiče byli v šoku a dlouho nemohli tuto informaci zpracovat.

Dvojčata, které pojmenovali Abigail a Isobel, trpěli chorobou, která ovlivní celý jejich život. Jodi a Matt si před porodem řekli, že jsou připraveni na jakýkoliv výsledek, dobrý či špatný, ale tato situace je zaskočila.

Abigail a Isobel se narodili předčasně a jejich stav v dané chvíli nevypadal vůbec dobře.

První čtyři týdny svých životů strávili dívky na jednotce intenzivní péče, což Jodi a Mattovi poskytlo dostatek času na to, aby celou situaci vstřebaly a připravili se na to, co bude následovat. Předpokládali, že se o dcery budou muset až do konce života starat.

A aby toho nebylo málo, lékaři zjistili, že Downův syndrom není jejich jediný problém.

Abigail byla hluchá na jedno ucho a Isobel se narodila s dírou v srdci. A o výjimečný porod šlo i z hlediska statistik, protože pravděpodobnost, že se někomu narodí dvojčata s Downovým syndromem, je jedna k milionu.

Velký bratr Finlay své sestřičky miluje navzdory jejich diagnózám, stejně jako jejich rodiče.

Jodi a Matt původně o Downově syndromu neměli dostatek informací, a tak si mysleli, že jejich dcery nebudou moci vést normální život. Jak se však ukázalo, možné to je. Neuvědomovali si totiž, že dívky budou moci mluvit, smát se, milovat, bavit se, a dokonce i chodit do školy.

Dnes se Abigail a Isobel daří skvěle a žijí šťastné a zdravé životy plné lásky.

Jodi by se chtěla znovu setkat s lékařem, který se jí tehdy omlouval, když jí říkal, že její dcery mají Downův syndrom. Kdyby mohla, řekla by mu, že bez ohledu na jejich nemoc, jsou to krásné lidské bytosti, které je domů naplnily radostí a láskou.

Při pohledu na fotografii Jodi, Abigail, Isobel a Finlaya můžete opravdu vidět, že jde o velmi milou rodinku.

Nikdo nemůže popřít, že se zde nachází opravdové štěstí, což také ukazuje, že předsudky společnosti vůči lidem s Downovým syndromem je mohou mylně zobrazovat jako téměř nefunkční, ačkoli jsou schopni vést normální život.

Dnes už se Jodi a Matt svým původním obavám a strachu, který je zachvátil poté, co slyšeli lékařova slova, jen smějí.

S pomocí úžasných holčiček Abigail a Isabel si manželé brzy uvědomili, že jim bylo požehnané a jejich dcery jsou dokonalými přírůstky do jejich rodiny.

Zdroj:baxterz