HOROLEZEC
Horolezectví je velmi dobrá aktivita, pokud se chcete zbavit břišního tuku. Ne vždy však máte možnost vybrat se na hory a hlavně, je třeba v tom mít nějakou zkušenost nebo jít s odborným dozorem. Naštěstí tu máme cvik, který procvičuje stejné typy svalů.

Jak na to?

Umístěte se do polohy plank, kdy budete podepřený na rukou a nohy budou natažené. Jednu nohu přitáhněte směrem k prsům a následně ji vraťte do výchozí polohy. Takto prostřídejte obě nohy.

SKLAPOVAČKY

Sklapovačky patří mezi nejoblíbenější cviky, pokud se snažíte ztratit tuk z oblasti břicha.

Jak na to?

  • Začněte tak, že si lehnete na podložku, nohy ohnete a chodidla máte pevně položené na podlaze. Ruce umístěte za hlavu. Nyní se zvedněte směrem ke kolenům. Chvilku podržte a opět se vraťte do výchozí polohy. Takto opakujte vícekrát podle sérií.

PLANK

Plank je nejběžnějším cvikem, který se cvičí, pokud se pokoušíte ztratit nadbytečnou váhu. Předloktí a břicho v tomto cviku nesou veškerou váhu. Tento cvik je vhodný nejen pro břicho, ale rovněž pro celkové posilování ramen či páteře.

Jak na to?

  • Opět se dejte do polohy, kde jste na nohách, avšak tentokrát se opřete o lokty. Držte jejich paralelně a na šířku ramen. Zvedněte celé tělo nahoru ať je celá váha na vašich předloktích. V této poloze zůstaňte přibližně 30 sekund a postupně zvyšujte čas.

SUMO DŘEPY

Sumo dřepy vám pomohou zbavit se i toho najtvrdohlavejšieho břišního tuku.

Jak na to?

  • Začněte tím, že se dáte do dřepu, přičemž nohy dáte od sebe více než na šířku ramen. Postavte se dejte je do 45 stupňového úhlu. Nyní udělejte dřep do 90 stupňového úhlu a ruce mějte pod bradou. Takto opakujte.

Zdroj:babskeveci.sk