Provedla přes 2000 pitev, z toho 262 jen za poslední 2 roky. Nemůžu uvěřit, co může pitva říct o muži.

Patolog jako detektiv

Každý fanoušek krimiseriálů a knih ví, že patolog dokáže na základě pitvy vydedukovat spoustu podrobností o životě zesnulého a dokonce jako bystrý detektiv podrobně popsat poslední hodiny jeho života. Když společnost Fox Broadcasting Company viděla, jak patologie lidi fascinuje, rozhodla se vytvořit seriál právě o tom. Na základě knih Kathy Reich má série Bones  12 sezón lámání rekordů.

Při pohledu na práci patologa v epizodě seriálu se však divák často neubrání dojmu, že jen na základě jeho těla se o muži tolik dozvědět nelze .

Judy Melineková, hlavní soudní lékařka v New Yorku, říká, že může, a své myšlenky na toto téma sepsala do nedávno vydané knihy Tělo nelže . Jednapadesátiletá patoložka a spisovatelka začala svou kariéru na Kalifornské univerzitě v Los Angeles.

Původně se chtěla stát chirurgem, ale postupem času si všimla, že tato profese nenechává čas na soukromý život. Tehdy si vzpomněla, jakou zábavu měla na hodinách patologie na vysoké škole. Rozhodla se tímto směrem rozvíjet a začala pracovat v Kanceláři hlavního posudkového lékaře.

Podle Melinekova počtu provedla za dva roky, kdy pracovala v Úřadu hlavního soudního lékaře v New Yorku, 262 pitev. Za svou kariéru soudního lékaře jich provedla více než 2000.

Pitva obvykle trvá 45 minut až více než čtyři hodiny. Zahrnuje nejen tělo, ale také všechny předměty nalezené na mrtvých: oblečení, šperky, peníze. Jednou sama našla tělo 12 400, jak se později ukázalo, ukradené.

Jak komentuje patolog:

Kdybyste věděli, kolik šrotu ulice vezou, mysleli byste si, že svět je zvláštní a zábavné místo.

Nejnáročnější jsou pitvy těl lidí, kteří zemřeli na následky pádů z velké výšky . Melinek vzpomíná, že jednou na její stůl spadlo z výšky 30 metrů tělo muže, který neměl žádná viditelná zranění. Dokonce neměl ani poranění páteře. Pitva prokázala, že se mu v důsledku pádu rozpůlilo srdce, praskla mu játra, pánev byla na kusy a plíce měl otvory v žebrech.

Pokračování na další straně