3. týden

Ve třetím týdnu známky pití alkoholu, jako jsou tmavé kruhy pod očima a otoky obličeje, mizí . Močový systém totiž nyní může normálně fungovat.

Je snazší se ráno probudit . Když je člověk jen mírně opilý, pak je okamžitě v hlubokém spánku a přeskakuje počáteční fáze spánku. Když se množství alkoholu v krvi sníží, spánek není tak hluboký a lidé se častěji budí. Když je z těla odstraněn alkohol, spánek se opět stává přirozeným a je mnohem snazší se ráno probudit.

Alkohol snižuje vylučování slin, které ovlivňují stav zubů . Pokud nepijete alkohol, máte menší šanci na vznik kazu a zároveň se vám zpevní zubní sklovina.

Alkohol zabíjí nejen pocit bolesti, ale také zabíjí chuť a čich . Postupem času se všechny tyto pocity vrátí do normálu.

4. týden

Pokud člověk váží více, tělesná hmotnost drasticky klesá . Počet samozřejmě závisí na člověku, ale je to přibližně 3-4 libry za měsíc. Čím déle člověk nepije, tím více kil shodí.

Alkohol zvyšuje krevní tlak . Pokud k tomu dochází často, existuje riziko rozvoje hypertenze. Lidé, kteří alkohol nepijí, s ním obvykle tak často problém nemají. Zároveň se drasticky snižuje riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění.

To jsou změny u člověka, který 220 dní vůbec nepil.

Kůže se stává čistou . Akné a podráždění jsou redukovány. To se děje, protože voda v těle je normalizována a s ní i oběh. Barva obličeje se sjednotí a skvrny na obličeji zmizí.

Lidé mají jasnější mysl a mohou lépe pracovat . Toto je nejméně patrná změna. Výzkumy však prokázaly, že pravidelná konzumace alkoholu způsobuje, že mozek trochu otéká, což způsobuje odumírání mozkových buněk v důsledku nedostatku kyslíku. Tyto změny jsou velmi pomalé, ale lze jim předejít a stav se může vrátit do normálu.

Zdroj:broghtside