Prvních 24 hodin vydržel televizní moderátor George, ale pak se také nervově zhroutil . Kromě umělého osvětlení v místnosti muž ztratil pojem o čase a ani nevěděl, jestli je den nebo noc. Ve své frustraci se začal hádat s žárovkami a pak se rozhodl experiment vzdát, než se zblázní.

Loyd , blogger závislý na internetu, který v tomto experimentu viděl příležitost čelit své vlastní závislosti, vydržel všech 5 dní . Experimentem však utrpěla i jeho mysl: začal mluvit s kamerami a dalšími předměty.

Sarah , 36letá matka, bojovala s úzkostí a nervozitou zvracela . Organizátoři uvažovali o tom, že experiment vzdají, ale nakonec se rozhodli respektovat původní stav projektu a nechali jej, aby se sám rozhodl, zda se vzdá, či nikoliv. Nakonec úplně zeslábla a z velké části usnula až do konce experimentu.

Nejoriginálnější způsob, jak překonat samotu, našla blogerka Lucy . Do místnosti přinesl fixy a papír. Kreslil během 5 dnů experimentu, kdy nejedl ani nespal. Ve srovnání s ostatními nebyl vůbec ve stresu, i když přiznal, že i pro něj to bylo dost těžké.

A jaký závěr vyplynul z výsledků experimentu? Závěr nechali pořadatelé na divácích. Problém závislosti na internetu je vážnější, než si myslíme. A únik může být ve stvoření, nebo alespoň v opravdové vášni.

Zdroj:twice