Až 14 let navíc

Po svých předcích jste zdědili dobré předpoklady (osoba, jejíž příbuzní zemřeli v 90 letech, má čtyřikrát větší šanci, že se tohoto věku také dožije). Váš otec se zřejmě vyznal ve zdravém životním stylu a matka zase rozuměla výživě. Předali vám dobré rady, železné zdraví, zdravé návyky (aktivní život, dobrý spánek, silnou vůli, stravování s malým obsahem tuků a masa …), nejdříve nežijete ani v přílišném stresu. V každém případě jste na dobré cestě vstoupit do klubu stoletých.

Až 7 let navíc

Není to špatné (zvlášť když se blížíte k těm sedmi). Jste na tom docela dobře (v této chvíli!), Pokud vezmeme v úvahu často znečištěné životní prostředí a stresující okolí. Hrozí vám však, že váš “třetí” život (v důchodu, po 65 letech věku) může být strastiplný, pokud neuděláte nic, abyste se zbavili svých zlozvyků a získali zdravější návyky (pravidelné kúry vitaminem E a selenem, vyváženější strava, více spánku . ..).

Až o 12 let méně

Nejdete dobrý směrem. Máte špatné životní podmínky (smog, stres …), špatné stravovací návyky (příliš mnoho tuků, masa, málo vlákniny …), pochybný životní styl (málo pohybu, káva, tabák, alkohol …). Rizika se sčítají. Je nejvyšší čas to změnit, jinak můžete očekávat, že se dožijete nanejvýš 74 let, což je sice v současnosti průměrná délka života, ale za 20, 30 nebo 40 let se lidé budou dožívat o 5 až 10 let vyššího věku, protože střední délka života se každý rok prodlužuje o 3 měsíce.

Až o 24 let méně

Špatné zázemí, problematické životní prostředí, špatné návyky, bídný životní styl … Váš život je v nepořádku. Pokračujte stejným způsobem a dožijete se stejného věku jako lidé v třicátých letech minulého století (tzn. 60 let), navíc v tomto věku budete ve stejném biologickém (i psychickém) stavu jako dnešní sedmdesátníci, ne-li ještě v horším. Takže buďte rozumní. Je více než nutné začít se změnami a zvyknout si na zdravý život, pokud chcete déle a lépe žít.

Zdroj:Casprezeny.sk