Praní na nízkých teplotách – dezinfikuje a zbaví plísní

Vlhké předměty, jako jsou osušky nebo sportovní oblečení, či oblečení, které perete na nízkých teplotách může začít páchnout. Vaše pračka může také zapáchat, pokud v ní zanecháte vlhké prádlo. Tento problém vyřešíte tak, že během máchání přidáte do pračky 2 šálky octa.

Drsné froté ručníky po 1 praní jako nové

Velkou výhodou používání octa je že dokáže změkčit a zjemnit každou textilii. Dokáže vám už po jednom vyprání udělat z drsných ručníků a utěrek jemné a hebké.

Image result for ocet na praní

Zlikviduje žluté stopy od potu

Nalijte trochu octa do láhve s rozprašovačem a nasprejujte do oblastí podpaží, límci a zápěstí. Nechte ho vsáknout asi 10 minut. Vyperte jako obvykle a když oblečení vyberete, skvrny jsou pryč.

Žádné chloupky, srst a chuchvalce

Chloupky se nebudou držet na vašem oblečení. Stačí, že přidáte 1/2 šálku octa do máchacího cyklu praní. Takto se také zbavíte chuchvalců z věcí, jako jsou ručníky, nebo deka.

Nebudou vám elektrizovat věci

Této výhodě se potěší snad každý, kdo dennodenně bojuje se statickou elektřinou. Je nepříjemné, když si své oblíbené šaty nemůžete obléci, protože se vám lepí na tělo. Přidáním octa do praní vaše věci více elektrizovat nebudou. Stačí přidat namísto aviváže.

Pokračování na další straně…