Býk:

Milí Býci, vaše psychické rozpoložení je jako na houpačce a nedá se říct, že byste se stále cítili nabití energií. Právě naopak, po výrazném přílivu nadšení přichází pád a vy se musíte do všeho nutit. Mars je v nepříjemné kvadratuře s Uranem ve vašem znamení a hlavně kolem 17.Května se cítíte na hranici svých sil. Ve vztazích se necítíte tolerováni a máte sklony k výbuchům vzteku. Je tedy lepší dočasně navazování nových kontaktů omezit a zaměřit se spíše na své koníčky. Také v pracovní sféře vás čeká nálož povinností a k tomu ještě nespokojený šéf. Až do 10.Května dokážete všechny své chyby napravit a máte dostatek nápadů. Následně vám však hrozí úpadek a vyčerpání. Ačkoliv vstupuje Slunce od 19.Květn do vašeho znamení, šetřete své síly a moc si toho na sebe nenakládejte. Prospěje vám spíše menší dovolenka!

Láska

V lásce vás provází náhlé výbuchy vzteku a momentálně vás dokáže rozhodit jakákoliv maličkost. Máte velké výkyvy nálad a žádná známost vám dlouho nevydrží. Nepříjemná kvadratura Marse s Uranem ve vašem znamení vás nenechá chvíli na pokoji a neustále musíte řešit vztahové záležitosti. Cítíte často zklamání, protože vždy očekáváte něco, co vám druhá strana nemůže dát. Zejména kolem 17. Května si procházíte krizí a není vhodná chvíle navazovat nové vztahy. Ty totiž mohou skončit poněkud dramaticky a to vám nyní vůbec neprospěje. Za to však můžete do 10. Května najít porozumění u svých přátel, kteří vás rádi vyslechnou. Mohou vám dát několik rad, které vás uklidní a pomohou vám srovnat si myšlenky. Možná totiž zjistíte, že má někdo z vašich známých hodně bohaté zkušenosti a podpoří vás. Super Býci, zjistíte, že v tom neplavete sami a díky tomu si získáte větší nadhled.

Práce

Dusná atmosféra se už začíná pomalu projevovat i v komunikaci mezi vámi a vašimi kolegy. Jste však schopni až do 10.Května ustát kritiku i ze strany nadřízeného a snažíte se s ním rozumně na všem domluvit. Merkur je totiž v přejícím sextilu s vaším znamením a umíte své chyby rychle napravit. Následně se vám však může pracovat daleko hůře a tak výsledky za moc nestojí. Navíc se cítíte přepracovaní a máte rychlý úbytek energie. Zejména kolem 16. dubna vás může překvapit prudké vyčerpání a také nečekané konflikty. Můžete zaslechnout, že si na vás někdo ze spolupracovníků stěžoval. Určitě si však neberte všechno osobně a nemyslete ihned na neúspěch, Býci! Dotyčný vám sice patrně chce uškodit a vyšplhat se po vás nahoru, nicméně položit vás na lopatky se mu nepovede.

Peníze

Momentálně nepatříte mezi ty, co mohou utrácet všude, kde se jim zlíbí. Vaše bankovní konto není v tomto měsíci příliš oslnivé a je lepší peníze nedávat tam, kde jich není potřeba. I když jste znamením, které má rádo vždy něco naspořeno, můžete nyní tvrdě narazit a své poslední úspory bleskově roztočit. Mars je v negativní kvadratuře s vaším znamením a vy se můžete pod tímto vlivem špatně rozhodovat. Zvláště kolem 24.Května se můžete cítit pod jistým nátlakem a bezmyšlenkovitě přistoupíte na něco, co vás za jiných okolností neláká. Naopak vhodným investicím a štěstí v rozhodování jsou hvězdy nakloněny hlavně kolem 14. dubna. V těchto dnech vás také může v oblasti financí potkat nějaké příjemné překvapení. Někdo vám může například splatit starý dluh nebo si můžete díky šťastným příležitostem alespoň trochu přilepšit.

Rodina

Může se vám podařit vyřešit dlouhodobější spory v rodině. Východisko najdete nečekaným způsobem a zřejmě také během nějaké neobvyklé události. Merkur je až do 10.Května v hezkém sextilu s Uranem a vy se konečně dokážete poprat s jakýmkoliv problémem. Ačkoliv se může stát, že vás někdo v rodině krátkodobě vykolejí, najdete v sobě sílu a tvrdě zabojujete. Tento měsíc však nemusíte trávit svůj volný čas řešením problémů. Jestliže se chcete věnovat i svým koníčkům, vyhraďte si na to dny a to zejména kolem 15.Května . Zdokonalíte své schopnosti ne o krůček, ale přímo o skok! Planety slibují z činností velké nadšení, které je vám ku prospěchu a dosáhnete opravdu výrazných výsledků. Pokud se vám něco dlouhodobě nedaří, tak právě v těchto dnech máte možnost tuto skutečnost změnit. Nic tedy neodkládejte a směle do toho!

Blíženci:

Milí Blíženci, nelze vám odepřít velkou dávku energie ani radost ze života. To koneckonců projevujete i v lásce, kde se vám, až na maličkosti, vskutku daří. Nádherný trigon Marse s Venuší ve vašem znamení vás doslova rozzáří a rozhodně nezůstáváte bez povšimnutí. Zvláště kolem 26. dubna zřejmě nevíte, kterou známost máte upřednostnit. V práci se rovněž projevuje vaše velká aktivita a chuť ke zdokonalení, nicméně až do 10.Května vám to trochu kazí nepěkná kvadratura Merkura s Venuší. Je tedy možné, že nadřízený není zcela ztotožněn s vašimi úsudky. Následně se vám však podaří prosadit se v lepším světle, posunete se výrazně blíž k úspěchu a to hlavně kolem 21.Května Co se týče finančních záležitostí, v těch můžete mít po celý měsíc docela chaos. Můžete totiž zvolit špatnou investici, nebo naletět podvodným reklamám. Avšak od 11. Května jste schopni uvažovat více racionálně a díky tomu můžete předejít opravdu nepříjemným komplikacím.

Láska

Řítí se k vám velká lavina známostí a vy se ve společnosti opačného pohlaví cítíte naprosto senzačně. Připadáte si obdivováni a také velmi oblíbeni. Krásná konjunkce Venuše s vaším znamením vám nyní propůjčuje větší popularitu a podpoří váš báječný smysl pro humor. Zejména kolem 26. Května máte velké osobní kouzlo a na rande vás pozve nejeden váš obdivovatel či obdivovatelka. Po celý měsíc však setrváváte ve stavu, díky kterému si stavíte vzdušné zámky. Můžete létat v oblacích a svou novou známost si představovat v tom nejlepším světle. Hlavně kolem 19.Května si hlídejte, jak naložíte se svými plány a nápady. Věci totiž nemusí dopadnout úplně dle vašich představ a jste z toho pak spíše zmateni. Možná totiž očekáváte od druhé strany více, než vám sama chce nabídnout a tak vznikají nedorozumění. Držte se více při zemi a uvidíte, že vás pak nic nezaskočí.

Práce

Máte velkou snahu udělat v práci viditelný krok vpřed a získat si uznání nadřízeného. Až do 10.Května se však mohou vyskytnout jisté komplikace a šéfovi se vaše nápady moc nezamlouvají. Merkur je v negativní kvadratuře s Venuší a vaše návrhy mohou odporovat tomu, co si váš nadřízený představuje. Ačkoliv chcete vše zvládnout perfektně, je lepší do této doby nepřepínat své síly a ulehčit svým myšlenkám. Následně však můžete všechny kolem sebe dost překvapit a získat ocenění za práci. Něco vás totiž může velmi inspirovat a vy se s tím neváháte v práci svěřit. Zejména kolem 21. Května máte veškerou pozornost a máte velké šance zaujmout, bravo Blíženci! Dávejte si však pozor na přehnaná očekávání z vaší strany. I když máte výborné vyhlídky na úspěch, můžete se na to příliš upínat a v konečném výsledku nemusíte cítit až takový aplaus.

Peníze

Po celý měsíc zůstaňte více obezřetní a nevěřte moc reklamním tahům. Patrně se můžete stát obětí nějakého podvodu a napáchané škody nejdou bohužel vrátit, Blíženci! Neptun je ve špatném aspektu s Venuší ve vašem znamení a tato kombinace vám přináší do finanční sféry zmatky. Naštěstí si od 11.Května dokážete zvážit, zda se opravdu nejedná o nějakou pochybnou záležitost. Rozumně přemýšlíte nad investicemi a určitě se nenecháte jen tak na něco nalákat – zvláště kolem 22.Května je váš úsudek bystřejší a rychle prokouknete kdejakou nekalost. V těchto dnech se také lépe rozhodujete, takže pokud potřebujete vyřešit nějaké finanční záležitosti, směle do toho! Máte jedinečnou příležitost přijít na vhodné řešení, protože vás doprovází rychlý tok myšlenek. Uvidíte, že věc, která se zdála opravdu neřešitelná, se najednou konečně vyjasní.

Rodina

Hvězdy ve vás momentálně probouzí uměleckého ducha a dá se říct, že se můžete vrhnout na jakoukoliv tvořivou činnost. Možná namalujete obraz, který se následně objeví v hlavní místnosti vašeho domova. Navíc jste flexibilní a nedělá vám problém konat několik věcí najednou. Mars je v úžasném trigonu s vaším znamením a vy se cítíte aktivní a svěží. Jste podnikaví, určitě tedy neplánujete sedět nečinně v koutě a koukat. Hlavně kolem 16.Května se ve vás probouzí zvědavost a toužíte po dobrodružství. Nechcete však trávit volné chvíle sami a tak vytáhnete ven i někoho z vaší rodiny. S odmítnutím rozhodně nepočítejte a očekávejte příliv perfektní nálady. A co se týče vašeho společenského života, na pozvánku na párty se připravte zejména kolem 27.Května. Můžete poznat spoustu nových lidí a z akce odejít více než spokojeni.

Pokračování na další straně