Všechny předložené důvody se však zatím považují za sporné, ale nic to nemění na faktu, že pro pacienta to znamená noční můru při močení, sexu a i při svlečení se někde ve společné šatně. Ty, kteří trpěli nejextrémnější formou hypospadie, si dokonce kdysi při narození mýlili s dívkami, což vedlo k předčasné operaci a chlapci byli nuceni žít jako dívky bez ohledu na jejich mužské chromozomy.

Steve Baker v rozhovoru pro britský deník Daily Mail uvedl, že jeho penis ve stavu erekce nedosáhne více než 10 deset centimetrů, což mu dělalo problémy při vytváření vztahů se ženami. V roce 1976 nakonec vyhledal pomoc specialisty, který však přesto nedokázal určit správnou diagnózu. 

Urolog na něm provedl nepovedenou obřízku, při které mu ještě více zmrzačil penis a způsobil, že bylo pro něj obtížné dosáhnout orgasmu přesto, že má sexuální apetit průměrného muže.

Naštěstí jeho zdravotní stav mu nezabránil v tom najít si lásku. Oženil se se sestrou svého nejlepšího přátelé a spolu mají dva syny, nyní ve věku 28 a 30 let. 

 V roce 2001 se však jejich manželství rozpadlo a Steve si myslí, že jejich těžkopádný sexuální život byl hlavním faktorem neúspěchu. Nyní se alespoň snaží zvýšit povědomí o genitálních deformacích natolik, aby si už žádné dítě nemuselo projít tím, čím on.

Zdroj.somzena