Postup:

Nejprve si připravíme kvásek, na který použijeme teplé mléko. V mléce rozmícháme cukr a droždí a tuto směs necháme chvíli bokem, aby podkynout. Následně si do mísy prosejeme mouku, přidáme k ní sůl a promícháme. Potom přidáme připravený kvásek, olivový olej a mícháme těsto. Vzhledem k tomu, že různé druhy mouky mohou být odlišné, je možné, že při hnětení těsta budete muset přidat více mouky (nebo trochu mléka, pokud je těsto velmi hutné). Těsto, které vypracujeme by mělo být měkké a pružné. Potom ho přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Po 40 až 60 minutách s ním můžeme dále pracovat. Za tento čas by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Těsto pak rozdělíme na 2 stejné bochánky a na pomoučeném vále ho rozválíme. Připravíme si základní náplň, která sestává z kysané smetany a prolisovaných stroužků česneku. Ke směsi přidáme i trošku pepře, tymián a oregano podle chuti. Smetanový základ následně rozetřeme na jedno i druhé těsto. Potom naskládáme plátky šunky a plátky sýra (ten může být i nastrouhaný). Nakrájenou slaninu můžeme chvíli osmahnout s cibulkou, následně je naskládáme na těsto, které na závěr posypeme kukuřicí.

Nyní můžeme těsto srolovat a uložit ho na vymazaný plech, jednu roládu vedle druhé. Rolády natřeme rozmíchaným vajíčkem, pokud máte rádi česnekovou chuť, můžete k vajíčku přidat i prolisovaný stroužek česneku. Roládu posypeme troškou tymiánu a oregana, vhodné je i koření na pizzu. Následně pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi půl hodinu, pokud není těsto pěkně zlatavě-červené.

Zdroj:interez.sk