Derek nakonec s léčbou souhlasil a za odměnu ho matka nechala řídit auto. O několik hodin později se však Cindy od lékaře dozví, že Derekovi zbývá jen pár týdnů života.

10-28

Rakovina roste extrémně rychle. Bulka v hlavě způsobí, že se pod okem objeví modřina. V rámu nad chlapcovou postelí je pozdravný ubrousek od jeho oblíbených číšnic v sousední restauraci.

11-25

Cindy je podporována její nejlepší kamarádkou Kelly Whysong. Obě ženy leží vedle chlapce. Derek byl den ode dne slabší. Kelly mu napsala dopis s blahopřáním k jeho statečnosti.

12-22

Je 28. dubna 2006, Cindy chystá oblečení na pohřeb svého syna … Její tričko má smajlíky, které Derek obdržel v hospici.

13-14

Desetiletý je velmi slabý, ale snaží se vstát a vyzkoušet si oblečení. Chlapcovo břicho vypadá takto, protože tam roste nádor. Kalhoty už pro něj nebyly dobré …

14-12

Cestou na charitativní akci Derek dává matce pusu. Je příliš slabý na to, aby chodil, takže je na invalidním vozíku.

15-8

Máma je vždy s ním. Když 8. května 2006 Derek potřeboval velmi silné léky proti bolesti, bylo jasné, že se blíží konec …

16-7

10. května 2006 Cindy se slzami v očích sleduje, jak sestra vypláchne Derekův katétr. Chystá se mu dát velkou dávku léků proti bolesti, které udrží Dereka bezbolestně pryč.

17-6

Cindy naposledy obejme svého syna a zazpívá mu svou oblíbenou píseň …

18-4

Cindy na pohřbu. Derekův bratr a přátelé nosí rakev.

19-4

– Nejdražší synu, v mém srdci budeš vždy přítomen. Vždy budu povzbuzovat ostatní, aby věnovali část svého času a energie těm, kteří procházejí těžkými životními obdobími.

Derekův pohřeb se konal 19. května 2006 v Mount Vernon Park.

Zdroj: Faithit.com