Psycholog prozradil, jaké fotografie na sociálních sítích publikují lidé s nízkým sebevědomým

Nakupování a dárky

Lidé, kteří si svých profilech neustále zveřejňují fotografie nových věcí koupených z obchodů nebo dárky, jen potřebují slyšet slova chvály a uznání. Takové příspěvky jsou důkazem toho, jak si lidé vyžadují lásku, uznání a pozornost ostatních lidí. Lze je ve svém životě mají skutečně málo …

Jídlo

Ano, jsou i tací, který si denně udělají 3 fotografie jídel (ne-li více): snídaně, oběd a večeře. Nejvíce oceníte kulinářské dovednosti světových kuchařů, to vás inspiruje k tomu, abyste i vy vyzkoušeli něco podobného. Nejednou se však stane, že estetika výsledného pokrmu má na míle daleko od populárních food blogerů.

Fotky z luxusní restaurace – to je samostatné téma, zejména pokud v ostatních dnech budete jíst jen ovesnou kaši a instantní polévku. Jsme si jisti, že tyto fotografie se nedostanou na váš instagram.

Sport

Zájem o sportování je chvályhodné, ale nesčetné fotografie z tréninků vám nepomohou udržovat zdravý životní styl. O progresu totiž říká vaše dobrá nálada, svalový tonus, pevnější postava a ne počet „lajků“, který se objeví pod vašimi fotografiemi z posilovny.

Emoce a pocity

Vyjádření silných pocitů na fotografiích poukazuje na nedostatek komunikace s reálnými přáteli. V případě, že byste ve svém okolí měli někoho skutečně blízkého, proč byste se rozhodli zveřejňovat důvěrné pocity a názory s lidmi, které vůbec neznáte?

Vše by mělo mít své určité hranice. Setkali jste se s takovými lidmi, kteří po zveřejnění každé fotografie očekávají chválu? Existují ještě vůbec lidé, kteří nevystavují žádné fotografie, sdílejí události ze života jen s příbuznými a blízkými přáteli?

Samozřejmě, v životě každého člověka se odehrají momenty, o které se chce podělit i s ostatními, ale není třeba se chlubit vším, co se jste se rozhodli udělat.