I peníze vynaložené všemi zeměmi na Zemi na ochranu životního prostředí mohou zabránit pouze desetině ztrát.

Proto bylo poukázáno na to, že problém je velmi velký.

Ze strany výzkumníků to nyní není výtržnost. Jsme vlastně na pokraji šestého, velkého vyhynutí. Jedinou otázkou je, zda my sami budeme schopni přežít kataklyzma, které jsme si sami způsobili.

Lidská činnost je hnacím motorem šestého hromadného vymírání v historii Země, a to navzdory skutečnosti, že rozmanitost živých věcí přináší lidstvu mnoho výhod.

Do roku 2060 by se populace Země mohla zvýšit zhruba o 3,2 miliardy, což znamená, že bychom mohli mít téměř 10 miliard na planetě, která by mohla optimálně sloužit zhruba 1 miliardě lidí, aby lidská činnost zůstala v rovnováze s přírodou.

V tomto ohledu se vědci rozdělili na dva tábory. Někteří říkají, že šestá vlna vyhynutí je nyní nevyhnutelná, protože jsme již překročili bod, ze kterého by mohl být proces zvrácen.

Jiní však mohou mít ještě nějakou naději, zvláště pokud se lidstvo spojí a přijde s drastickými plány, kterých se bude držet a uplatňovat globálně.

Aby se zabránilo vyhynutí divoké zvěře, a tím možná i našeho vlastního druhu, jsou zapotřebí nové, šokující a futurističtější technologie než kdykoli předtím.

SDÍLEJTE s ostatními!

Zdroj:avilagtitkai.com