3) Body na rukou

Kde je najdete: Tyto body se nacházejí v jamkách na zápěstí každé ruky.

Jak pomáhají: Aplikace jemného tlaku na uvedená akupresurní místa zmírní divné pocity na žaludku, nevolnosti a zlepší trávení.

4) Body na lýtkách

Kde je najdete: Tímto bodem se říká i žaludeční body č.36 nebo v tradiční čínské medicíně i body Zu San Li. Jejich jméno se odkazuje na schopnost těchto bodů energizovat celé tělo.

Pokud si položíte ruku na pokrčené koleno tak, že palec překrývá jeho horní část, pak místo mezi malíčkem a prsteníčkem ukazuje na tento bod nacházející se v malé jamce – na vnější straně horního konce lýtkové kosti.

Jak pomáhají: Stimulací těchto bodů si dokážete zvýšit celkovou energii, posílit imunitu, zmírnit zažívací potíže jako jsou nevolnosti, zvracení, nadýmání, plynatost, zácpu, průjem a také celkově zlepšit trávení.

5) Body na chodidlech

Kde je najdete: Jde o dva důležité shiatsu body pro zmírnění plynatosti nacházející se na vašich chodidlech. Snadno je najdete tak, že si přeložíte nohu přes koleno a pak pomocí palce protilehlé ruky si je nahmatáte. Nacházejí se na oblouku vnitřní strany chodidla asi 3 až 4 cm od paty směrem k palci.

Jak pomáhají: Aplikací tlaku na tyto body během 1 minuty uklidníte váš žaludek a zároveň stimulujete cirkulaci krve v žaludku a střevech, čímž zlepšíte trávení a absorpci živin do krve.