2.) Necitlivost končetin

Cítili jste někdy necitlivost nebo brnění v rukou a nohou bez zjevného důvodu? Lepek někdy aktivuje reakci nervového systému, která způsobuje necitlivost, brnění nebo dokonce poškození nervů.

3.) Kožní problémy

Pokud lepek zasáhne střeva a krevní oběh, může se objevit také na kůži a způsobit vyrážky a další léze.

4.) Problémy s trávením a váhou

Mnoho lidí si stěžuje na bolesti břicha a jiné zažívací potíže brzy po konzumaci jídla, které obsahuje lepek. Lepek může interferovat se správným vstřebáváním živin, což způsobuje úbytek na váze, ale na druhou stranu kromě zánětu, který způsobuje, zvyšuje hladiny některých hormonů v krvi, například kortizolu. Vyšší hladiny kortizolu mohou způsobit nasycení břišních tukových zásob.

5.) Zapomnětlivost

Lepek ovlivňuje funkci mozku a zhoršuje koncentraci a také způsobuje mentální mlhu.

6.) Bolest hlavy

Studie na Kolumbijské univerzitě zjistila souvislost mezi citlivostí na mouku a lepek a výskytem migrény a chronických bolestí hlavy. Více než 50% subjektů citlivých na lepek si stěžovalo na bolesti hlavy a tento podíl byl také 30% mezi účastníky celiakie.

7.) Zubní problémy

Procesy vyvolané lepkem zabraňují vstřebávání určitých vitamínů a minerálů, takže hladina vitaminu D a vápníku v těle může klesnout pod dostatečnou úroveň. To může vést k rychlejšímu zubnímu kazu i vředům v ústech.

8.) Bolesti kloubů nebo svalů

Lepek může vyvolat zánětlivou reakci, která může způsobit bolest kloubů nebo svalů.

Bylo to užitečné? Nezapomeňte sdílet, aby o tom věděli vaši přátelé!

Výše uvedené je pouze pro informační účely a nepředstavuje lékařské doporučení! Diagnózu může stanovit pouze lékař! V případě nemoci se poraďte s lékařem, lékařské ošetření nelze nahradit jiným postupem! Přejeme vám pevné zdraví! 

Zdroj:golapravda.blog