Většinou se jedná o skvělé řečníky! Navíc jsou z nich skvělí kamarádi a spolupracovníci. Jsou uctiví a věrní, vždy dodrží slovo a nikdy nikoho nevodí za nos. Někteří lidé tohoto znamení bývají nesmělí, v kruhu přátel tomu ale tak vůbec není! Jsou velmi vtipní a dokáží poutavě mluvit na každé téma. Svým projevem nemají nouzi o obdiv. Pravdou ale je, že musíte vynaložit velké úsilí, abyste na nich udělali dojem. Pokud si získáte Vodnáře, získáte toho nejvěrnějšího přítele.

Klíčem k porozumění Vodnáře je „racionalismus“. Někdy se dokonce může zdát, že je Vodnář chladný a uzavřený do sebe. Je to proto, že myslí pragmaticky. To ale neznamená, že romantika je mu úplně cizí. Lidé narozeni v tomto znamení si vždy zachovají zdravý odstup. Jejich racionální uvažování je pro ně velkou výhodou.


Zdravý úsudek a svědomitost skvěle využijí v práci. Jen málokdo bude takovým skvělým lídrem. Kreativita Vodnáře je založena na jeho praktickém přístupu k problémům. Řešení, které hledá, nejsou nikdy oddělena od reality. Všechny své plány realizuje krok po krokem, co se zdá být velmi efektivní, všechno má ale své nevýhody…

Milují mít všechno pevně ve svých rukou a všechno musí být podle jejich představ. Občas se může stát, že místo toho, aby řešení jen navrhli, dávají svým spolupracovníkům (nebo členům rodiny) příkazy. Později se diví, proč je čeká vlna protestů. Chtějí přece pro všechny jen to nejlepší.

Pokračování na další straně…