Ptáček číslo 5

Potřebujete pochopení. Můžete být optimista a člověk rozdávající dobrou náladu, ale lidé si už na vás zvykli jako na věčného “baviče”, inspirátora, motivátora, či jednoduše člověka, který umí druhých vždy povzbudit.

Jenže kdo povzbudí vás? Nejste první ani poslední, která se do podobné situace dostala. Lidé druhých využívají na své cíle. Přítelkyně vám budou donekonečna lichotit, jaká jste úžasná posluchačka a jako u vás načerpají nové energie, jenže málokdy si tito lidé uvědomují, že vám tu energii odebírají.

A už vůbec si neuvědomují, že i vy máte pocity, problémy a starosti a také byste se s nimi někomu rady svěřili, ale jaksi není nikoho, kdo by měl otevřené uši a nejen svá ústa. Dáváte hodně lásky a sotva ji dostáváte zpátky.

Nastal čas, abyste i vy začali plakat, křičet, stěžovat si a vyslovit všechno, co vám bylo dosud odpíráno. Řekněte přítelkyním, že i vy potřebujete posluchače a bez dotazování jejich konfrontujte se svými problémy. Možná se vzpamatují a už nikdy nebudou takové sobecké.

článek pokračuje na další stránce