Účinky čínského zelí na naše zdraví:

Odvádí z těla přebytečnou vodu: Tímto čínské zelí prospívá nejen naší váze, ale podporuje i zdraví ledvin, srdce a cév.

Podporuje zdraví očí:  Čínské zelí obsahuje značné množství vitamínu A a beta-karotenu. Proto se doporučuje osobám trpícím na makulární degeneraci nebo jako prevence očních onemocnění. Vitamín A je také velmi účinný při prevenci šedého zákalu, krátkozrakosti či suchých očí.

Snižuje krevní tlak a zlepšuje zdraví srdce:  Čínské zelí je bohatá na vápník a draslík, který přirozeně snižuje krevní tlak. Draslík pomáhá tělu zpracovat sodík, což snižuje poškození kardiovaskulárního systému. Je také dobrým zdrojem vitaminu K, který pomáhá při srážení krve.

Prevence rakoviny:  Indol, nitril a sulforafan se uvolňují do těla během žvýkání a trávení brukvovitých zeleniny. Tyto sloučeniny mají prokazatelné protirakovinné účinky vzhledem k jejich schopnost pomáhat chránit buňky před poškozením DNA a deaktivovat karcinogeny.

Zdraví kostí:  Obsahuje železo, vápník, fosfor, hořčík a vitamin K. Vitamin K zvyšuje hustotu kostí u pacientů s osteoporózou, a může přispět ke snížení tvorbě zlomenin. Kombinace těchto minerálů může pomoci udržovat zdravý vývoj svalů.

Imunita:  Čínské zelí obsahuje vitamin C, který je nezbytný pro silný imunitní systém a selen, který pomáhá stimulovat produkci T-buněk. Začlenění této zeleniny do vaší pravidelné stravy může pomoci vašemu tělu bojovat s akutními i chronickými onemocněními.

Pokračování na další straně…