Po otevření domu na ně však čekalo něco neuvěřitelného. Bytem se linul smrad kočičích, psích a nejspíš i lidských výkalů. Všude okolo byly zatuchlé a plesnivé zdi, místo oken byly přidělány kartony a po zemi lezli šváby, kteří vylízali i z lednice, kde mělo být jídlo. Mezi vší tou špínou a nepořádkem seděla žena v županu a chtěla od policistů vysvětlení, proč vnikli do jejího bytu. Dalšími obyvateli tohoto byli ještě dva její dospělí synové, jenže policisté se zajímali jen o dívku. Tu po chvíli našli v místnosti, co býval nejspíš kumbál nebo špajz.

Dívka byla neuvěřitelně hubená, tak moc, že jí lezla žebra a téměř kosti ven z těla. Ležela uvnitř této malé místnosti na plesnivé staré matračce a tělo měla plné boláků a vyrážek. Dívka mohla být ve školním věku, přesto však na sobě měla plínky a vedle matrace ležela kupa použitých plen. Dívka nebyla zvyklá na jakýkoliv kontakt a už vůbec ne na cizího člověka.

Naštěstí se policistům podařilo dívku z bytu dostat ven a odvezli ji do nemocnice. Později se policisté i lékaři dozvěděli, že se dívka jmenuje Danielle, bude jí 7 let a váží necelých 20 kilogramů. Dívka však nedokázala sníst žádnou tuhou stravu, protože nebyla zvyklá něco kousat. Proto byli lékaři nuceni ji živit nitrožilně. Na dětské jednotce intenzivní péče jí sestřičky také ostříhaly nehty a vlasy, protože je měla plné vší a snažily se jí dát alespoň po fyzické stránce do pořádku.

Pokračování na další straně…