7. Body na krku

Jak na to: Jsou to dva body umístěné v oblasti mezi 2 svislými svaly na krku na spodní části lebky. Pomocí ukazováčků obou rukou pevně přitlačte oba body po dobu 10 sekund. Po 10 sekundách uvolněte a opakujte postup. Tato metoda zmírňuje bolesti hlavy způsobené napětím v krku. Pomáhá i při migréně.

8. Masáž u kořene nosu

Jak na to: Tyto body se nacházejí na obou stranách nosu ve žlabu, kde se kořen nosu setkává s obočím. Použijte ukazováčky a silným tlakem přitlačte oba body na 10 sekund. Uvolněte tlak a postup opakujte. Vyvíjení tlaku na tyto body je účinné při zmírňování bolesti hlavy způsobené únavou očí.

9. Body na ramenou

Jak na to: Akupresurní body se nacházejí mezi ramenním hrotem a spodní částí krku. Pomocí palce masírujte toto místo na levé straně krouživým pohybem asi 1 minutu. Pak totéž zopakujte i na pravé straně. Tato masáž zmírňuje napětí v krku a ramenech a tím pomáhá i od bolesti hlavy.

10. Body na spáncích

Jak na to: Nachází se na spáncích hned za vnějším rohem každého oka. Pomocí ukazováčku a prostředníčku jemně třete tento bod na obou stranách současně, dokud nebudete cítit úlevu. Pomáhá zmírnit bolest spojenou s migrénou.

Zdroj: brightside.me