Nedokážete ovlivnit všechno

Jestliže se trápíte pro něco, co je pro vás důležité, ale nemáte šanci ovlivnit jak to dopadne, tak se trápit přestaňte. Když to nedokážete ovlivnit, tak trápit se nad tím je zcela zbytečné. Ničemu to nepomůže a vy se akorát budete cítit ještě hůře. Snažte se myslet na něco jiného. Samozřejmě to není vždy jednoduché, ale s trochou tréningu se to dá naučit.

Podívejte se na to z dlouhodobého hlediska

Pokud vás něco užírá, tak se na to podívejte jinak. Bude na té věci záležet za měsíc? za rok? za 10 let? Pokud ne, proč se potom trápíte? Časový odstup může vašim problémem opravdu pomoci. Vzpomenete si na věci, kvůli kterým se vám před rokem zhroutil svět, ale nyní se nad nimi jen zasmějete.

Místo přemýšlení začněte konat
Zkuste dopodrobna neanalyzovat vše, co máte udělat. Jednoduše skočte do toho a udělejte to. Je to těžké, ale zkuste začít s malými věcmi a postupně se dopracujete i k větším. Nezapomínejte, že detaily tvoří celek.

Život je tady a teď

Pokud se budete neustále trápit nad minulostí a přemýšlet nad budoucností, tak přijdete o všechen ten krásný čas, který je mezi tím. Žijete tady, dnes není včerejšek ani zítřek. Dnes je dnes. Nad zítřejšími problémy se budete trápit zítra. Dnešek si užijte. A uvidíte, že zítra ty problémy již nebudou tak velké.

Zdroj:cool