Když překročíme 40, měli bychom také silně omezit konzumaci cukrů. Bohužel mohou narušit sekreci inzulinu, což zvyšuje riziko vzniku cukrovky typu 2. Pokud budete každý den jíst sladké svačiny, tyčinky, sušenky nebo zmrzlinu, uvědomte si, že brzy můžete mít nadváhu a obezitu. A co víc, bylo prokázáno, že cukr ničí elastin a kolagen, které jsou zodpovědné za stav naší pokožky.

Odborníci radí, dávejte si také pozor na glutamát sodný starší 40 let. Je to přísada do hotových jídel, čínských polévek, konzerv, paštik a dokonce i kořenících směsí. Je to látka, která má dát jídlu specifickou chuť, bohužel je také zodpovědná za mnoho nepříjemných neduhů, jako jsou bolesti hlavy, kardiologické problémy, závratě nebo alergie.

Na seznamu zakázaných by měl být také hliník (hliník). Najdeme jej v pečicí fólii, potravinářské fólii, plechovkách od nápojů, kosmetice, pokrmech a konzervantech potravin. Najdete ho pod symboly E 554, E 559, E 541. Nadbytek této složky v těle může způsobit problémy s oběhovým systémem, játry nebo srdcem.

Stojí za připomenutí, že s věkem je naše tělo pomalejší a méně schopné se zbavovat škodlivých látek. Čím více se o ni budete starat, tím déle se budete těšit dobrému zdraví.

Zdroj:o2.pl