Pákistán

V této zemi se ženám nežije dobře, kvůli místním obyčejům, které mohou být velmi nebezpečné. Pákistánská dívka pokud odmítne budoucího ženicha, může být politá kyselinou na obličeji, mohou ji zabít kvůli věnu, ukamenovat za cizoložství. Dokázat svou nevinu, je nemožné, a vrahy mohou být i příbuzní – otcové, bratři.

Indie

V Indii si nejvíce cení chlapců, dívky zde jsou diskriminovány od narození: mnohé se nedožijí dospělosti. V Indii často unášejí malé dívky, aby z nich udělali prostitutky. Tato čísla je těžko pochopit – tři miliony lidí v zemi se živí prostitucí – téměř polovina z nich jsou děti.

Somálsko

V Somálsku se nenacházejí žádné nemocnice, takže těžký komplikovaný porod může vést k smrti, protože ženě neví nikdo pomoci. Kromě toho, ženy jsou zde více znásilňovány, jak se jejich vydá. Podstupují bolestivou obřízku jako v Mali, což jen zvyšuje úmrtnost a celkově špatnou situaci zhoršuje hladomor a sucho.

Irák

Tato země se ponořila do sektářství: zde mohou ženy unést, nebo znásilnit. Všichni, kteří dříve pracovali, musí zůstat doma a zbytečně hladovět. V roce 2014 radikálové popravili kolem 150 žen, které odmítly poskytovat sexuální služby vojákům.

Čad

V této zemi je život ženy zcela závislý na její manželovi, kterému patří. Dívky zde vydávají jako 11 – 12 leté. Na východě země v uprchlických táborech to ženy mají ještě horší. Tam jsou vystaveny častým násilím a bitvě.

Pokračování na další straně…