Jemen

Zde se ženy nemohou vzdělávat. Příčina je jednoduchá – nemají čas. Vydávají se jako 7-leté a pak jsou zbaveny všech práv. Je třeba řešit tuto situaci v Jemenu, ale zatím jsou všechny pokusy neúspěšné.

Saúdská Arábie

Přestože tato země je bohatá a prosperující, ženy zde nemají žádná práva. Tady, jak v jediné zemi na světě, ženy nesmějí řídit auto. Země, ve které ženy nemohou opustit svůj dům bez manžela nebo příbuzného, nemůže používat veřejnou dopravu a mluvit se s cizími muži. Jsou povinny mít zahalené celé tělo a obličej.

Guatemala

Je ještě jedna země, ve které se ženy bojí o svůj život. Zabíjejí je po stovkách, přičemž to nikdo nevyšetřuje, ačkoli často je vidět na mrtvole podpis nenávisti. Pravidelná bitva a znásilňování – tak žijí ženy z nižších vrstev v místních komunitách.


Je zajímavé dozvědět se, že jsou země, jejichž ženy nemají žádná práva. V našich zemích mají ženy nejen svá práva, ale pracují na důležitých postech, zabývají se politikou. Jednou přijde den, kdy budou mít ženy svá práva ve všech částech světa.

Zdroj:novate.ru