Přispívají k zdravé játrech

Játra jsou zodpovědná za detoxikaci našeho těla a metabolizaci léků, které užíváme. Eugenol přítomen v hřebíčkový oleji zlepšuje funkci jater.

Nastartují  správnou tvorbu trávicích šťáv

ato vlastnost koření je velmi užitečná pro lidi trpící gastritidou a problémy s vylučováním žaludečních kyselin. Žvýkání hřebíčku pomáhá zvyšovat chuť k jídlu. Naopak, vyhýbat by se mu měli lidé trpící zvýšeným vylučováním žaludečních kyselin a žaludečními vředy. Hřebíček mají příznivé účinky při léčbě onemocnění trávicího traktu, jater, meteorismu a zánětu tlustého střeva.

Podporují nervový systém, odstraňují stres a nervozitu

Toto koření má uklidňující účinek. Z hřebíčku se vyrábějí i mírné sedativa používané v medicíně. Stačí je během dne, nebo před spaním rozžvýkat a zmírní se level stresu a také podpoříte lepší spánek. Také pomáhají v případě, že vám stres způsobuje bolest. Jak jsme zmínili, hřebíček mají analgetický účinek. Žvýkání hřebíčku před spaním je tedy výborný způsob, jak se zbavit bakterií v ústech, uklidnit zaneprázdněnou mysl a odstranit i bolest a napětí, které vám brání v dobrém odpočinku. Velmi uklidňujícím na lidskou psychiku působí i vůně tohoto koření.

Jsou dobré pro vaše kosti a klouby

Hřebíček obsahuje určité prvky, jako jsou flavonoidy, mangan a eugenol, které podporují zdraví kostí a kloubů. Tyto látky zvyšují hustotu kostí, podílejí se na tvorbě kostní tkáně a pomáhají absorbovat potřebné minerály do kostí.

Jsou plné antioxidantů

Hřebíček jsou jedničkou a nejúčinnějším zdrojem výživy polyfenolů. Polyfenoly jsou mikroživiny, které absorbujeme, když konzumujeme rostlinnou potravu. Mají mnohé výhody pro naše tělo: snižují cholesterol a krevní tlak, zlepšují funkci a pružnost tepen a celkově prodlužují životnost.

Pokračování na další straně…