Mohou pomoci regulovat hladinu cukru v krvi

Hřebíček je ideální pro lidi s problémy s krevním cukrem, jako je cukrovka, protože působí jako inzulín v těle. Pomáhají přesouvat přebytečný cukr z krve do buněk, obnovují rovnováhu a udržují hladinu cukru v krvi pod kontrolou.

Zpomalují srážení krve

Je známo, že eugenol nalezený v hvozdíkovému zpomaluje srážení krve. Jen mějte na paměti, že to může reagovat špatně s léky na ředění krve. Konzultace s lékařem je rozhodně nutná dříve, než začnete užívat více kusů hřebíčku denně. Nezapomeňte, že i v případě tohoto zázračného koření platí vše s mírou.

Zmírňují křeče a stimulují dělohu

Zajímavé je, že užívání hřebíčku může mít na různé orgány různý účinek. Na jedné straně odstraňují gastrointestinální křeče a na druhé straně některé zdroje uvádějí, že dokážou vyvolat kontrakce dělohy (podobně jako malinový list). Hřebíček může také mírně zvýšit krevní tlak.

Jak užívat hřebíček

Chcete-li zachovat zdraví kardiovaskulárního systému, dopřejte si speciální víno, které mnozí milují. Ale mělo by být vařené podle speciální receptury. Pokud chcete co nejvíce vytěžit z hřebíčku, musíte ho pravidelně užívat i několik týdnů (ale jen lžičkách)

Vezměte si půl litru červeného vína (je důležité vzít skutečné víno, ne z prášku) a vložte do láhve 5 hřebíčků, pokud chcete, můžete přidat skořici. Zavřete láhev a položte ji na tmavé místo po dobu 3 týdnů. Tato kúra se má užívat pouze jako 1 lžička s čajem 1 až 3 krát denně.

Pokud trpíte perorálními problémy, měli byste hřebíček žvýkat.

Chcete-li stimulovat trávení, žvýkejte 1-2 hřebíčky 15 minut před jídlem . Mějte však na paměti, že lidé s vysokou kyselostí žaludku a žaludečními vředy se této kúře musí vyhnout.

Abyste se zbavili kožních vředů, naneste na postiženou oblast 1 kapku koncentrovaného hřebíčku z esenciálního oleje. Při problematické pokožce jsou velmi prospěšné lázně s hřebíčkovým olejem.

Nekupujte nikdy příliš  suchý hřebíček.  V takovém koření s největší pravděpodobností nejsou téměř žádné užitečné éterické oleje. Jeho kvalitu můžete zkontrolovat jednoduchým položením koření do sklenice vody. Dobré hřebíček budou plavat vertikálně (s nohou dole) nebo pomalu klesat na dno. Pokud se hřebíček drží na hladině vodorovně, užitečné esenciální oleje se už ztratili.

Zdroj:Dobrenoviny.sk