Výhody švestek pro naše tělo
Koncentrace vitamínů, minerálních látek a vlákniny v sušených švestkách jsou výrazně vyšší, než v čerstvých švestkách. Sušený produkt je tak mnohem jednodušší využitelný pro naše zdraví.

Švestky jsou neuvěřitelně důležité pro všechny systémy lidského těla . Odborníci na výživu jejich často doporučují jako přírodní projímadlo, jakož i ke zlepšení odtoku žluči a sekrece žaludeční šťávy. Nenahraditelné jsou také jako pomocník na hubnutí.

Pokud budete jíst 5 švestek denně, můžete zapomenout na onemocnění trávicího traktu a pomůže také lidem trpícím nadváhou. Kromě trávicího traktu je však důležité poznat i využití švestek pro ostatní systémy a orgány lidského těla.

Ohromná pomoc pro ženy po 40-tce

Ženy během menopauzy procházejí několika tělesnými změnami a jednou z nejzávažnějších je ubývání kostní hmoty známé jako řídnutí kostí. Výzkum na Floridské státní univerzitě prokázal, že ne mléko, ani mléčné výrobky, ale sušené švestky dokážou zvrátit řídnutí kostí. Výzkum byl testován na ženách v období menopauzy a výsledky hovořily jasně . Ženy, které užívaly 100 g sušených švestek denně po dobu 11 měsíců měli prokazatelně více kostní hmoty než ty, které užívaly jiné produkty. Dr. Bahramu Arjmandi dokonce uvedl, že na účinky sušených švestek na kosti se nechytají jiné druhy ovoce a ani běžně dostupné potraviny. Kromě kostí se však konzumace švestek podepsala i pod lepším trávením, úbytkem hmotnosti a nižším cholesterolu – to jsou další problémy, které se žen v období menopauzy velmi výrazně dotýkají.

Pokračování na další straně…