Švestky = zdravé kosti
Co je nejdůležitější, látky, které švestky obsahují se už do 30 minut dostávají do imunitního systému a dokáží ho proto posílit více, než kterékoliv umělé vitamíny či bio-stimulanty. Polyfenoly se také dostávají ke kostním tkáním a působí jako ochrana nejen před opotřebením, ale i zánětlivými onemocněními kloubů a kostí.

Pomohou se zácpou
Sušené švestky jsou sice z kategorie mírně, ale velmi účinné projímadlo. Pokud máte problémy se zácpou, dejte si před každým jídlem 3 sušené švestky, které necháte chvíli namočené v horké vodě.

pro srdce
Polyfenoly, draslík a další živiny, které obsahují švestky podporují zdraví a elasticitu stěny cév , posilují srdeční svaly, normalizují srdeční frekvenci. Lidé, kteří pravidelně konzumují tyto sušené ovoce, významně snižují riziko vzniku onemocnění srdce.

pro ledviny
Sušené švestky mají diuretický účinek, pomáhají vyrovnat se s těžkými otoky , zlepšují funkce ledvin, podporují odstraňování toxinů z těla.

pro oči
Sušené švestky jsou velmi bohaté na vitamin A, který má pozitivní vliv na zrak. Proto jsou určeny lidem, kteří tráví hodně času na počítači nebo před chirurgickým zákrokem.

Bomba pro imunitu
Sušené švestky = bohatý zdroj živin . Lidé, kteří denně jedí 3-4 sušené švestky, mají menší pravděpodobnost vzniku onemocnění, které souvisí s nedostatkem vitamínů. Navíc, zajistí vám, že onemocnění jako chřipka ani angína se vás nebudou týkat.

Pokračování na další straně…